+31(0)40 782 06 64 info@evoli.nl

Welkom op de dag van de Arbeid

Welkom op de dag van de Arbeid

Welkom op deze mooie dag van de Arbeid. Arbeid, hét centrale onderwerp van ons beroep. We hebben wel vaker blogs geschreven over bepaalde risicofactoren op het werk wat betreft welbevinden, en welke tips je zou kunnen inzetten. Maar hoe belangrijk is werk eigenlijk voor ons?  

 

We brengen

behoorlijk wat tijd door op ons werk en dat brengt structuur aan onze dag. We krijgen beloningen voor ons werk; denk aan je salaris, bonussen, complimenten, feedback, leermogelijkheden en collega’s. Natuurlijk begrijpen wij dat niet alles gezien wordt als iets positiefs, maar er is hoe dan ook sprake van een bepaalde mate van wederkerigheid.

Werk

kan ook iets betekenen voor ons sociale leven; er zijn genoeg voorbeelden van bevriende collega’s, vrij-mi-borrels en leuke uitstapjes met het werk. Als je thuiskomt na een dag werken, is het vaak fijn als je er iets over kan vertellen. Werk neemt vaak een waardevolle positie in ons leven in.  

Als mensen

dreigen uit te vallen of reeds uitgevallen zijn, heeft werk vaak een andere betekenis gekregen. Men raakt uitgeput bij de gedachte aan het werk, is meer prikkelbaar en het zinvolle aspect ervan lijkt te vervagen. Niet alleen op de Dag van de Arbeid, maar het hele jaar door dient de focus te liggen op duurzame inzetbaarheid. Immers, we worden met z’n allen ouder in de organisatie; hoe ga jij het volhouden tot aan je pensioen?  

Bij Evoli

is het elke dag ‘Dag van de Arbeid’. Elke dag zijn we in onze begeleiding bezig met inzetbaarheid en we merken dat ook tevreden medewerkers soms meer zouden willen; talentontwikkeling of loopbaancoaching. Waarbij toch weer het antwoord wordt gezocht op de vraag: “Hoe blijf je inzetbaar tot aan je pensioen?”

 Wil je meer weten over hoe Evoli Dag van de Arbeid dagelijks toepast? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.  

Anoeshka Soedamah   
Toegepast Psycholoog Arbeid & Organisatie