Iedereen die bij ons aangemeld wordt, maakt voorafgaand aan de intake online testen, zodat er vanaf het eerste contact een scherp beeld is van de achtergrond en de leerdoelen van de persoon. De testen meten psychische klachten, lifestyle elementen, stressbestendigheid op het werk, communicatiestijlen, competentie- of talentprofiel. Na de test- en intake fase wordt er een plan van aanpak geschreven met offerte. Wanneer organisatie en medewerker akkoord zijn, kan het traject van start gaat.

Vitaliteit en verzuim

Wanneer uit de testen en intake blijkt, dat klachten op de voorgrond staan, wordt een curatieve interventie voorgesteld. Op het curatieve vlak kunnen we snel schakelen omdat we niet te maken hebben met de procedures van de zorgverzekering en geen wachtlijst kennen. Wij zijn in staat om burn-out problematiek, eventueel in combinatie met gevoelens van angst of depressie te behandelen. Wanneer de problematiek van een persoon vraagt om een langdurende intensievere interventie dan wat wij kunnen bieden, verwijzen wij onmiddellijk door.

Talent ontwikkeling

Wanneer het zwaartepunt van een traject komt te liggen op talentontwikkeling en/of loopbaanbegeleiding hebben we een breed pallet van coachings- en trainingsmethodieken tot onze beschikking om per persoon maatwerk te kunnen leveren. Te denken valt aan communicatietraining, assertiviteit, timemanagement of werken aan management vaardigheden.

Combinatie

Gecombineerde trajecten, deels curatief, deels talentontwikkeling zijn ook mogelijk, vanwege het persoonlijke maatwerkkarakter van onze aanpak.

Eindrapportage

Het is mogelijk af te sluiten met een eindgesprek tussen psycholoog, leidinggevende en werknemer. In de eindrapportage wordt beschreven wat de resultaten van het traject zijn, gerelateerd aan de bij aanvang opgestelde doelen. Ook worden de tijdens het eindgesprek gemaakte afspraken vastgelegd.

‘Ik heb de gesprekken als zeer prettig ervaren. Er was een vertrouwelijke band waarbij ik me op mijn gemak voelde.’

S.V. (projectmanager)