+31(0)40 782 06 64 info@evoli.nl

Uit de praktijk: talentontwikkeling bij Evoli

Uit de praktijk: talentontwikkeling bij Evoli


Iedereen heeft talenten. Mensen die op hun talent worden ingezet zijn gelukkiger, effectiever en productiever. Daarbij wordt de kans op verzuim en verloop kleiner. Hoe ontwikkel je dat talent nou? Hieronder lees je een voorbeeld uit onze praktijk.

Een uitdagende opdracht

Vanuit de organisatie kreeg een manager de taak: “Onze organisatie is aan het veranderen en daarom moet de afdeling, ongeveer 50 personen, efficiënter gaan werken zodat we onze concurrentiepositie kunnen behouden. Wij denken dat het een mooie uitdaging is voor jou”.

Weerstand op de werkvloer

Hij begon vol goede moed aan deze klus. In zijn achterhoofd had hij een half jaar in gedachten om deze verandering voor elkaar te krijgen. De werkelijkheid bleek weerbarstiger. Hij kwam al snel veel weerstand tegen op de werkvloer en de verandering kwam niet van de grond. Er werd gemopperd, de motivatie nam af en hij had het gevoel onvoldoende connectie te hebben met zijn medewerkers. Er kwamen al snel vragen bij hem boven zoals: ligt het aan mij? Wat doe ik niet goed? Waar loopt het mis? Wat kan ik anders doen?

In zijn coachingstraject bij Evoli kreeg deze manager allereerst inzicht in zijn eigen werkstijl, leiderschapsstijl en communicatiestijl. En werden zijn sterke en minder sterke competenties voor hem duidelijk. Wat bleek: zijn sterkste competentie was ook zijn grootste valkuil! Hoe zit dat?

Inzicht

Wat bleek: zijn tempo, zowel in denken als handelen, lag hoog. Dit werd als belemmerend ervaren door de medewerkers, hij ging te snel, ze waren hem kwijt. Door zijn hoge tempo had hij ook te weinig tijd om écht stil te staan.

 

Ik geef voortaan ‘oprechte’ complimenten en we staan stil bij datgene wat goed gaat.

 

Zoals hij het zelf verwoordde:

‘Ik nam geen tijd om innovatief te denken en schakelde niet terug. Ik heb geleerd meer te luisteren naar mijn medewerkers. Ook het geven van vertrouwen en de manier van communicatie is van groot belang. Ik geef voortaan ‘oprechte’ complimenten en we staan stil bij datgene wat goed gaat. En de efficiëntie op de afdeling? Dat gaat de goede kant op en de motivatie is versterkt!'

Met een traject Talentontwikkeling bij Evoli krijg je inzichten in je sterke en minder sterke competenties toepasbaarheid in je eigen werkomgeving. Dit is altijd maatwerk. Centraal staat: Hoe zorg je ervoor dat jouw talenten optimaal tot zijn recht komen?

Meer weten over ons talentontwikkelprogramma?

Neem direct contact met ons op

Annet Scholte Albers MSc,
Registerpsycholoog NIP/ Arbeid & Organisatie