+31(0)40 782 06 64 info@evoli.nl

Online coaching - ervaringen vanuit HR

Online coaching - ervaringen vanuit HR

“Wooninc. heeft een sociaal hart. Ook voor onze medewerkers. We vinden het belangrijk dat zij lekker in hun vel zitten en een prettige werkomgeving hebben. Zeker nu heel veel mensen al maanden vanuit thuis werken en hun arbeidsmodus moesten aanpassen aan de nieuwe situatie.

 

Thuiswerken

Elke medewerker zit nu in een andere situatie en gaat daar op geheel eigen wijze mee om: ben je verplicht aan het thuiswerken en ben je een eenpersoonshuishouden? Hoe ga je dan om met 24/7 alleen zijn? Of ben je vader of moeder zonder vitaal beroep en word je nu gedwongen je werk en het lesgeven aan jonge kinderen te combineren aan de keukentafel? Lukt het je om een deel van je werk eventueel ’s avonds te doen? Kun je de leerkrachtrol delen met je partner

 

Lees meer over wat een medewerker zegt over online coaching

 

Vitaliteitsprogramma binnen onze organisatie

Wooninc. heeft een vitaliteitsprogramma en we organiseren door het jaar heen sociale evenementen. Nu iedereen thuiswerkt zijn deze programma’s minstens zo belangrijk. Daarom denken we al vanaf het begin van de coronacrisis na over online mogelijkheden. Zo bieden we online ontspanningsoefeningen aan. Oefeningen die ervoor zorgen dat mensen in beweging blijven. We leren medewerkers aan om te staan of te lopen als ze een telefoontje moeten plegen. En ook voor de sociale evenementen vinden we online oplossingen, zoals een ken-je-collega-quiz.

Online coaching

Ook online coaching vonden we een goed idee. Gaat het werken vanuit huis niet helemaal lekker of spelen er andere dingen? En vangen leidinggevenden deze signalen op? Dan krijgen deze medewerkers een online coachingstraject aangeboden. Een aantal medewerkers heeft daar al – heel succesvol – gebruik van gemaakt. Het heeft hen geholpen om het werkplezier weer op peil te krijgen.

 

Lees meer over "Online coaching: een serieuze oplossing"

 

Groot voordeel van het online coachen is dat elke medewerker de gesprekken op een voor hem of haar geschikt tijdstip kan inplannen. En misschien belangrijker: de coachingsgesprekken kun je vanuit je vertrouwde thuisomgeving voeren. Dat voelt heel veilig. Het idee van coachen op afstand, dus via een beeldscherm, blijkt niet of nauwelijks van invloed te zijn op het coachingsgesprek zelf. Bovendien hoef je niet te reizen en duurt elk coachingsgesprek maximaal een halfuur. Op die manier is het online coachen vooral heel praktisch en efficiënt. Ik breng het met regelmaat onder de aandacht binnen bij Wooninc. En het wordt steeds meer gezien als goed hulpmiddel om medewerkers te helpen om met plezier te werken, ook vanuit thuis.”

Esther Weijmans
HR adviseur bij Wooninc. in Eindhoven

 

Nieuwsgierig geworden over onze werkwijze? Neem gerust contact met ons op