+31(0)40 782 06 64 info@evoli.nl

Humor + Psychologie = Een goede combi

Humor + Psychologie = Een goede combi


Het nieuwe jaar is van start gegaan en voor velen betekent dat het begin van ‘van alles’. Voor ons betekent het nieuwe jaar de afronding van een periode; onze stagiair Jeremy zit in de afrondende fase en volgende week moeten we helaas afscheid van hem nemen.

Jeremy is onze tweede stagiair en ook hij heeft ons geleerd wat een stagiair toevoegt. Ja, je bent tijd kwijt met inwerken, opdrachten bespreken en examens afnemen; een stagiair kost energie. Maar van een stagiair kun je ook veel energie krijgen! Het is een frisse wind door de organisatie met een persoonlijk pakket aan talenten, kennis en humor. 

Jeremy vond ons in het begin erg rustig en beheerst. Dit beeld werd wel bijgesteld op het moment dat we bij Evoli bouwvakkers over de vloer kregen; hij heeft ons zien rennen en stressen en wat zijn we toegelachen door hem! Maar ook wij hebben enorm met Jeremy gelachen. Hij was enorm gespannen vanwege zijn praktijkexamens en uit nervositeit zei hij de voor ons inmiddels magische zin: “Is prima mevrouw, dan bel ik u over een week of... één”. 

En deze week mailde ondergetekende naar een lunchroom met de vraag of ik kon reserveren en ‘indien mogelijk’ vooraf de menukaart kon ontvangen. ‘Indien’ had er moeten staan, ‘Indië’ stond er. Gevolg? Ik ontving de menukaart van een Indiaas restaurant, wat leidde tot tranen van het lachen. 

Zomaar een greep uit hoe het er ook aan toe kan gaan bij Evoli. We leren van elkaar, maar hebben ook momenten van stress en momenten van grote lol. Het gevoel van zinvol werken, balans en ruimte voor formele en informele gesprekken maakt dat we de werksfeer bij Evoli op peil houden. 

Hoe gaat dit bij jouw organisatie? Wat zorgt ervoor dat de werksfeer optimaal blijft en zijn er zaken die je graag anders zou zien? We horen het graag van je!