+31(0)850 608 182 info@evoli.nl

Een organisatie is constant in beweging, de hoeveelheid werk neemt toe. Hoe blijf je een bevlogen medewerker en hoe blijf je plezier houden in het werk?

De training ‘Job crafting’ geeft je handvatten om het werk vorm te geven, zodat je het met (nog) meer plezier en energie kunt doen. Je zult merken dat kleine veranderingen in de manier van werken het werkbeleving positief kunt beïnvloeden.
Job crafting is het sleutelen aan je eigen functie zodat deze beter past bij jouw wensen en vermogens. Hierdoor kun je nieuwe mogelijkheden ontdekken om je werk uitdagender te maken en/of je werklast te verminderen.

Leer grip te krijgen op je werk!

Resultaat

na de training:

  • Kun je op een zelfstandige manier de taken en uw manier van werken aanpassen binnen de grenzen van je baan.
  • Ben je in staat de werkzaamheden aan te passen aan je persoonlijke kennis, kunde en bekwaamheid en aan jouw behoeften aan groei en ontwikkeling.
  • Ben je beter in staat om met meer zelfvertrouwen je persoonlijke hulpbronnen aan te spreken.
  • Heb je over je werk nagedacht en overlegt met collega’s en leidinggevenden over de door jouw gewenste verandering.
  • Heb je daadwerkelijk verbetering aangebracht in je manier van werken en past je jouw talenten beter toe door een persoonlijk ‘job-crafting’ plan.
  • Weet je beter hoe je werkstress kunt voorkomen en is jouw arbeidsmotivatie toegenomen.

Inhoud

Vooraf wordt (eventueel) de leidinggevende en P&O gebrieft, zodat ze jouw plannen binnen de grenzen van wat mogelijk is kunnen ondersteunen.

  1. theoretische informatie over de achtergrond van jobcrafting.
  2. je gaat zelf aan de slag om de taken en subtaken inzichtelijk te maken.
  3. je stelt een persoonlijk ‘jobcrafting-plan’ op.
  4. bespreken van de ervaringen, obstakels en effecten bij jobcraften in de praktijk.

Investering

Training job crafting: 1 dag
Zelf aan de slag met het ‘job-crafting’ plan: 4 weken
Terugkomdag: 1 dagdeel
Totale doorlooptijd van de cursus is 6 weken.

Wat klanten hierover zeggen:

Via Evoli heb ik een training Job crafting gevolgd. De aanleiding voor deze training was dat ik al langere tijd (een jaar of twee) tegen beperkingen aanloop in mijn huidige functie; (te)veel taken in (te) weinig tijd in combinatie met een hoog verantwoordelijkheidsgevoel en te weinig uitdaging. Daarover ben ik al geruime periode in gesprek met mijn leidinggevende maar een structurele oplossing, voor mijn beleving van de werkdruk enerzijds en nieuwe uitdaging anderzijds en de daaruit voortvloeiende onvrede, heeft dat nog niet opgeleverd. Ik ging met steeds meer tegenzin naar mijn werk.

Door het volgen van de training heb ik diverse inzichten gekregen en waardevolle dingen geleerd. Een van de dingen was dat het voor mij een eyeopener was dat ik de lat echt te hoog leg en dat mijn handelen hierin een overeenkomstige link heeft met privéomstandigheden.

Nu ga ik er veel beter mee om en zoals gezegd “waar ik eerst alle ballen omhoog hield, laat ik ze nu vallen en stuiteren om ze vanaf daar weer op te pakken” (of scherven vegen, maar de wereld zal daarmee niet vergaan ;-))

Wat het mij heeft opgeleverd? Ja, rust in de kop. Ik maak meer gebruik van mensen om me heen als klankbord en leg taken terug bij mensen die dat sneller of beter kunnen. Ik bereik net zoveel maar nu zonder de onvrede wat er allemaal niet af of gelukt is, ik focus op wat wel lukt.

Dat was nodig om überhaupt helder na te kunnen gaan denken over zaken als: wat wil ik en wat kan ik in deze functie (of een andere functie) en/of privé.

‘Kortom deze training zou ik iedereen willen adviseren.'

Anoniem, ErasmusMC

Onze andere trainingen

Wilt u meer informatie?