Samenwerken is niet altijd eenvoudig en vanzelfsprekend, laat staan de onderlinge communicatie in het team. Soms gaat het moeizaam, er ontstaan ongewild irritaties en doelen worden niet gehaald die je voor ogen hebt. Een weerslag voor de motivatie en betrokkenheid.

Het kan anders!

Wij bieden de training ‘gemotiveerd samenwerken’. Door de duur en opzet van de training creëren wij een leeromgeving dat bijdraagt aan een betere communicatie en een betere samenwerking waardoor de motivatie en betrokkenheid toeneemt.

De training is modulair opgezet en er komen verschillende onderwerpen aanbod, zoals o.a. herken je eigen werkstijl en communicatiestijl en dat van je collega’s, omgaan met weerstand, het geven van feedback,  eigenaarschap, timemanagement en projectmatig samenwerken. 

Tijdens de training krijgen de deelnemers inzichten in de sterke en minder sterke punten van zichzelf en van de ander. Hierdoor leer je elkaar beter te begrijpen en ontstaat er begrip en respect voor elkaars werkwijze dat bijdraagt aan een betere samenwerking.

Resultaat

Na de training:

  • Heb je inzichten in je eigen werkstijl en dan van je collega’s.
  • Ben je in staat om adequater te communiceren en de juiste vragen te stellen.
  • Ben je beter in staat om met meer zelfvertrouwen de ‘moeilijke’ klanten te woord te staan.
  • Heb je daadwerkelijk verbetering aangebracht in je manier van werken waardoor de doelen efficiënter worden bereikt..
  • Is de samenwerking verbeterd waardoor het werkplezier toeneemt.

Inhoud

  1. Je krijgt theoretische informatie over de verschillende onderwerpen waarbij thema’s als efficient samenwerken, communicatie, weerstand en zelfsturing aan de orde komen.
  2. Het trainingsprogramma is interactief. Je gaat gedurende de vijfdaagse trainingen zelf aan de slag.
  3. Het bespreken van de ervaringen, obstakels en effecten tijdens het in praktijk brengen van het geleerde.
  4. Tips en acties voor de toekomst.

Investering

Cursus : 5 dagdelen van 3 uur.
Totale doorlooptijd van de training is 5 tot 6 maanden.

Doordat de deelnemers intensief aan de slag gaan tussen de trainingsdagen door, wordt er veel van de deelnemers gevraagd.
 

Wat klanten hierover zeggen:

Op een leuke wijze is Annet met ons team aan de slag gegaan. Een aantal mensen uit ons team waren argwanend, echter na twee trainingsavonden merken we als team al een groot verschil.

Wat merken we? We veroordelen elkaar minder, we hebben meer begrip voor elkaar en we maken sneller gebruik van elkaars kwaliteiten. Het resultaat is dat er aantoonbaar sneller wordt gewerkt en doorgeschakeld omdat iedereen sneller ‘to the point’ komt. We merken dat iedereen een hogere verantwoordelijkheid draagt en voelt voor zijn of haar werk. 

Dagelijks zijn we er onbewust/bewust mee bezig, omdat we tussen de trainingen door wekelijkse taken krijgen, waardoor we de aandacht vast moeten houden. Dit draagt écht bij aan het leerproces. 

‘Mochten jullie als team ook nog beter met elkaar willen samenwerken dan is dit beslist een aanrader. Je hoeft uiteindelijk niet ziek te zijn om beter te worden. '

Chantalle Kusters, directeur Roltex Kassa.

Onze andere trainingen

Wilt u meer informatie?