+31(0)40 782 06 64
info@evoli.nl

Week van het werkplezier

Week van het werkplezier

Deze week is de Week van de Werkstress. Schrijven over stress gebeurt al meer dan genoeg, het leidt er al snel toe dat we met een opgeheven vingertje gaan wijzen over de gevaren van stress. Daar doen we deze week even niet aan mee.

Werkplezier, hoe dan?

Bij Evoli zijn we namelijk het hele jaar bezig met werkstress, en dat doen we met plezier! Dat klinkt misschien een beetje vreemd, maar dat is het niet. Hoe we dat doen? We leggen het je graag uit.

We werken veel vanuit de positieve psychologie. Hierbij is het de sleutel om je aandacht te richten op wat wél goed gaat, wat energie oplevert, plezier brengt of zorgt voor een tevreden gevoel. Het creëren van werkplezier is zo bezien een vruchtbaarder idee, dan het voorkomen van stress. 

Voor ons is het deze week dan ook Week van het Werkplezier. 

Waarom is werkplezier belangrijk?

Het zorgt ervoor dat je bevlogen bent en de haast onvermijdelijke stressoren beter kunt hanteren. Natuurlijk is daarmee niet alles leuk, maar het zet wel de toon die lekkerder klinkt dan een valse noot.

Zowel werkgever en werknemer hebben een rol om te zorgen voor werkplezier.
Als werkgever kun je plezier faciliteren door te zorgen voor goed contact met medewerkers, zinvol werk, een goede sfeer, voldoende regelmogelijkheden en door te waken voor een té hoge werkdruk.

Als werknemer heb je wat anders te doen. Werkplezier begint namelijk met zelfinzicht. Wat zijn je waarden en drijfveren? Wat maakt voor jou een prettige werkdag? Past je werk bij je kwaliteiten? En wordt je voldoende uitgedaagd om te groeien en te ontwikkelen? Maar ook: matcht het werk met je persoonlijke behoeftes?

Dit lijstje is niet uitsluitend, maar het zijn allemaal zaken die bij kunnen dragen aan meer werkplezier.

Steven van den Heuvel,
Arbeid- en Organisatiepsycholoog

Meer weten over het creëeren van inzicht en plezier op het werk? Neem contact met ons op!