+31(0)40 782 06 64 info@evoli.nl

Wat een medewerker zegt over online coaching

Wat een medewerker zegt over online coaching

“Ik was meteen enthousiast over online coaching. Het was voor mij een welkome mogelijkheid om eens samen met een professional te kijken naar de dingen waar ik tegenaan liep. Juist omdat het online plaatsvindt én omdat elke sessie relatief kort is, kostte het me niet veel tijd en kon ik het ideaal inpassen in mijn agenda. Tijdens de sessies zelf kwam de psycholoog snel tot de kern, zodat we meteen stappen konden zetten.

 

Ik heb geleerd om meer naar mijn gevoel te luisteren

Ik heb geleerd om meer naar mijn gevoel te luisteren. Ik heb een enorm verantwoordelijkheidsgevoel en dat was een zware last voor me. Mede dankzij de juiste begeleiding en vragen, kon ik vrij snel bij mijn gevoel en tot inzicht komen. Hierdoor was er ook een ontlading, de last viel van me af. De dagen daarna werd ik me daar heel erg bewust van. Het is heel zinvol om je zo bewust te worden van je ingesleten patronen. De meeste mensen denk wel te weten wat hun valkuilen zijn, ik dacht dat ook. Maar ik had er toch écht iemand voor nodig om me daar weer bewust van te maken. Dat oude gedrag krijg je in je eentje niet zomaar veranderd.

 

Lees meer over 'online coaching een serieuze oplossing'

 

Voordeel van online coaching

Ik vond het totaal niet lastig dat de sessies online en niet face-to-face plaatsvonden. Ik merkte wel dat het belangrijk is om je privacymoment te pakken, dus dat je tijdens de sessie niet gestoord kunt worden. Pas dan kun je veel beter tot jezelf komen. Ik beveel een online coachingstraject iedereen aan. Oók als je thuis met dingen zit die niet lekker lopen. Ik zie af en toe collega’s worstelen met de huidige situatie die steeds weer verandert en attendeer ze dan op de mogelijkheid om gebruik te maken van zo’n traject. Wat mij betreft is dit een prima manier om snel tot de kern te komen, zodat je weer beter kunt functioneren, thuis en op je werk.

Caroline de Bruijn,
medewerker afdeling Bedrijfsvoering bij Wooninc. in Eindhoven

 

Lees meer over ervaringen vanuit HR