+31(0)40 782 06 64
info@evoli.nl

Lekker in je werk? Speel voor Sinterklaas

Lekker in je werk? Speel voor Sinterklaas

Er gaat een bijzondere kracht uit van geven. Dat merken we misschien vandaag en later deze maand als we voor Sinterklaas of Kerstman spelen. Het plezier dat we voelen als we een ander iets geven, ligt diep verankerd in de sociale aard van de mens. Het mooie is dat we deze sociale neiging ook kunnen gebruiken om lekker in ons werk te zitten.

Wanneer zit je lekker in je werk? 

We noemen dat ook wel dat je duurzaam inzetbaar bent, of employable. Het betekent dat je vitaal bent, goed presteert, en je voortdurend ontwikkelt. Duurzaam inzetbare mensen zijn niet alleen ‘fit’ voor hun huidige job, ze zijn ook in staat om elders binnen (of buiten) het bedrijf te werken (Nauta en Van de Ven, 2016).

Wat heeft geven te maken met hoe je in je werk zit? 

Met geven bedoelen we niet direct een pakje of een boekenbon cadeau doen, maar wél het geven van een compliment, een geste of een aanbeveling. Hoe dat werkt? Dat heeft alles te maken met het principe van wederkerigheid. 

In de psychologie is veel onderzoek gedaan naar wederkerigheid. Directe wederkerigheid betekent dat ik jou help, en jij vervolgens mij helpt. Een beetje ‘voor wat hoort wat’.

Gelukkig kan wederkerigheid verder gaan dan dat. Er bestaat ook indirecte wederkerigheid. Dit betekent dat ik jou help, jij weer iemand anders, en weer iemand anders helpt mij. Dat komt dan omdat ik een goede reputatie heb opgebouwd. Of het betekent dat ik jou help, en jij iemand anders, omdat ik het goede voorbeeld heb gegeven (Nauta, 2007). 


 Meer weten over onze aanpak? Neem gerust contact met ons op!


Pay it Forward

Het gaat zelfs zo ver dat alleen al het observeren van een goede daad kan maken dat mensen anderen helpen. Het principe hierachter heet Pay it Forward. Goede daden leveren dus niet alleen een goed gevoel op, ze zorgen ook voor een wederkerige cultuur waarin men elkaar ondersteunt. Een omgeving waarin men gezond en ontwikkelgericht kan blijven. 

 En, vergeet niet, geven is bovenal ontzettend leuk om te doen.

 

Steven van den Heuvel,
Arbeid- en Organisatiepsycholoog

Bron: Aukje Nauta - Voorbij het ‘Boiling Frog’ -syndroom (2007)
Aukje Nauta en Cristel van de Ven - Vijf succesfactoren voor duurzame inzet (2016)